• Gårslev Skole

Den Gamle By i Aarhus

Skoleudflugt

Skoleudflugt til Den Ganle By i Aarhus

Mandag den 15. december havde 160 elever og 15 voksne flyttet undervisningen til Den Gamle By i Aarhus.

Eleverne fik mange aha oplevelser, og fik helt konkret set hvordan der så ud i "gamle dage". Spørgsmålene var mange; Hvor er fjernsynet? Havde de ikke elektrisk lys? Hvorfor ser deres brændeovn sådan ud? Hvad er en Lirerkassemand?

Vi synes det var en fantastisk dag, med god læring

Luciaoptog

Lucia-optog 2014

Tradtionen tro har Gårslev Skole haft besøg af Lucia-piger. Elever fra M1 har fredag d. 12. december lavet et flot Lucia-optog.

Hvorfor er det egentlig lige at vi fejrer Luciadag?

• Luciadagen er en festdag for lyset og den hellige Lucia. Traditionen siger, at Lucia var en ung kristen kvinde, der levede i 300-tallet i byen Syrakus på Sicilien, hvor hun delte mad ud til de fattige, og bar lys på hovedet for at have begge hænder frie til at hjælpe. På grund af en forsmået frier blev hun offer for kejser Diocletians forfølgelse af kristne.